Creatieve letters

Creatieve Letters

Het einde jaar is in zicht en de kerstperiode staat voor de deur. Sluit dit jaar af in een creatieve mood en stuur jouw creaties de wereld in. Maak je eigen kerstkaartjes!


Kalligrafie kende een grote groei tijdens de Middeleeuwen. Boeken en teksten werden vooral 'gekopieerd' door monniken in kloosters, maar door de uitvinding van de boekdrukkunst verdween deze op de achtergrond. Pas in de 19 de eeuw kende deze opnieuw een heropleving, maar dan als kunstvorm.


In onze hedendaagse samenleving evolueerde deze kunstvorm en werd dit de basis voor het kappen van letters in steen en illustraties. Zo verruimde deze van kalligrafie tot creatieve letters en kennen deze verschillende toepassingen bij bullet journaling, pyrograveren, keramiek- en glasillustraties...Tijdens de driedelige lessenreeks leer je verschillende lettertypes vormen en inoefenen  EN krijg je uitleg over verschillende materialen en technieken

In de de eerste les breng je je eigen teken- en kleurpotloden, printpapier, gom, lat en professionele fineliner mee (dun zwart stiftje). (Deze kan ook in de eerste les aangekocht worden voor 3 euro/stuk.)


Aan de hand van de vele voorbeelden brainstorm je over een eigen ontwerp en overlopen we wat je nodig hebt om deze vorm te geven. De benodigdheden (papier, enveloppten, kleuren, speciale pen...) kan je dan zelf aankopen in een winkel naar keuze tegen de tweede les.


Maak je liever verjaardagkaartjes, dan kan je ook gezellig aansluiten bij de lessenreeks.