Macramé

Macramé

Plantenhanger


Geef jouw plant een mooie plek in huis of geef jouw groen nog meer kleur door te kiezen voor hippe kleurtjes!


De weitasknoop is de basis, maar je kan kiezen om hem te draaien, op te rollen of te laten verspringen.  


Werk deze plantenhanger af met parels of flosjes!


BOHO vaasjes of windlichtjes


Leer de twee basisknopen van macramé en creëer jouw eigen vaasjes of hang ze als windlichtjes in de tuin. 

Geef ze een theelichtje of gebruik ze als eyecatcher op verschillende plaatsen in jouw huis, vul ze met houten lepels, pennen of een boeketje droogbloemen...


Wij gebruiken een single twist garen van gerecycleerd katoen.


Wallhanger BEGINNERS 


We leren de weitasknoop en deze heb je na dit werkstuk goed in de vingers, daarnaast wordt de cordonknoop al even aangehaald. Deze twee knopen zijn de basis van elk macraméproject. Dus een goede basis om nadien eindeloos te blijven experimenteren.


We gaan aan de slag met gerecycleerd katoen en je kan jouw eigen toets geven of stijl bepalen door te kiezen voor specifieke kleuren of afwerking zoals een veer, houten kralen, asymmetrisch werken, ...)


Deze wallhanger wordt een eyecatcher in jouw huis! Of een fantastisch geschenk voor iemand anders.... Want wat heb jij het liefst? Iets krijgen of iets maken?

.  Vlaggenslinger


Een eyecatcher in de woonkamer, op feestjes of op jouw zomers tuinterras…Of geef je dit liever kadoo? Je leert de weitas- en cordonknoop en maakt de vlaggenslinger volgens jouw eigen stijl. 
LevensboomDe Tree of life is een oud symbool dat in vele culturen over de hele wereld voorkomt. Elk deel van de boom symboliseert een ander aspect van de complexiteit van het leven.


Tijdens de workshop leer je de weitasknoop en breng je met gerecycleerd katoengaren jouw boom tot leven !

Zoek je een leuke toegankelijke workshop voor een gelegenheid, neem gerust contact met mij op voor een workshop op maat.