Scandinavisch breien

Scandinavisch Breien

Breien is in Noorwegen een must.  Er is geen ontkomen aan, bijna alle vrouwen doen het er, van jong tot oud....maar ze doen het er helemaal anders dan bij ons: ze breien in het rond met een rechtse steek.


Een eigen handgemaakte trui is duurzaam, gaat levenslang mee en is warm en gezellig wanneer je naar buiten trekt voor een wandeling of graag in het bos verblijft. 


In deze workshop kan jij kiezen tussen drie verschillende patronen van LINKA NEUMANN of HELI NIKULA (villa hullu).  Je bepaalt jouw eigen kleurencombinatie en wij bestellen voor jou de gekozen wol vóór de start van de eerste workshop.  


Gedurende de 5 sessies werken we samen aan de verschillende stappen in het proces.  Tussentijds ga je thuis aan de slag om de trui verder in het rond te breien, maar de moeilijke stappen doen we samen. Wij kiezen er bewust voor om de data te spreiden om zo voldoende tijd hiervoor te voorzien.


les 1:  proeflapje continentale steek (EN naar keuze fair isle) + romp opzetsteek,                       meerderen, minderen, patroonlezen +  boord breien (jersey)

les 2: mouwen opstartsteek + boord in jersey + rondbreien mouwen rechtse steek

les 3: romp en mouwen aan één breien + starten pas breien met motief

les 4: pas en kraag

les 5: afwerking trui


Info over de wol:  Afhankelijk van jouw patroonkeuze kan je kiezen tussen de alafoslopi (puur natuurlije Ijslandse wol) of vams rauma (2-draads 100% Noorse wol). Deze kopen wij voor jou aan.  Prijs: In de prijs is de wol niet inbegrepen.


Eénmaal je ingeschreven bent, neem ik contact op met jou om het patroon en kleuren te bespreken, kiezen en daarna te bestellen.