Twijnen met vezels

Twijnen met vezels

Deze workshop van één dag draait rond het twijnen van een klein mandje. Deze vorm van manden maken wordt wereldwijd toegepast. We gebruiken zachte en plooibare materialen zoals bijvoorbeeld lisdodde, gele lis, daglelie, blauwe lis, vezels van wilg en linde om te weven rond spaken van harder materiaal zoals bast van wilg of els.


Je leert hoe je aan een mandje begint, verschillende technieken om te weven en je mandje vorm te geven, spaken en wevers bijvoegen en verschillende manieren om je mandje af te werken.


Alle materiaal wordt voorzien. Je kan kiezen met welk plantaardig materiaal je aan de slag gaat. Dat kan gaan over één soort of meerdere die je combineert om patronen en kleurschakeringen te bekomen. Laat je creativiteit de vrije loop.


Na de workshop weet je hoe en waar je materialen kan vinden. Je leert wat je dient te doen zodat je ze kan verwerken in je toekomstige projecten en je gaat naar huis met een afgewerkt mandje..Gastlesgever Bert Blancke (Fiberschool)


Ik ben Bert Blancke en ik hou van natuurlijke vezels. Het blijft wonderbaarlijk hoe je plantaardig materiaal kan omtoveren tot touw, manden, netzakken, vislijnen,… Met respect voor het materiaal waar je mee werkt en wat volharding slaag je er in om fantastische projecten te maken. Uit het niets eigenlijk, net zoals onze voorouders dat deden. Ik geniet van het zoeken, het oogsten, het verwerken en het gebruiken van natuurlijke materialen. Heel het proces blijft voor mij magisch en ik geniet er dan ook echt van om die passie met mensen te delen.