Native Bracelets

Native Bracelets

In deze workshop leer je één knoop en maak je 100 variaties.  Ga je voor vrolijke of liever aardse kleuren?  Of match je liever jouw bracelets door dezelfde kleuren te laten terugkeren?


De native bandjes werden van oorsprong gemaakt door de Indianen in Zuid-Amerika, maar hebben ondertussen al de volledige wereld veroverd.  Ze waren zeer populair bij de hippies en ondertussen ook bij de jeugd en surfers...en binnenkort ook bij jou!


Deze bracelets maak je zelf speciaal voor een vriend(in) of geliefde.  Het is een symbolische bevestiging van jullie band.  Het is een leuke bezigheid en een bandje krijgen van iemand is zeer speciaal, want dan weet je dat er iemand tijd en aandacht heeft gestoken in deze persoonlijke attentie.

Het is traditie om dit zelf rond de pols te knopen van diegene die het ontvangt, die op dat moment een wens kan doen.  De wens zou door de kracht van de gedachten in vervulling gaan op het moment dat het armbandje door slijtage vanzelf van de pols valt.


Voor deze geknoopte bandjes wordt vaak haakkatoen of gemerceriseerd (glans) katoen gebruikt, maar je kan alle soorten draad gebruiken, het is wel belangrijk dat het niet uitrekbaar is. Je kan ook kralen, stukjes bot of hoorn toevoegen.  Heb je veel restjes garen... dan kan jij lekker veel bandjes knopen. 


Je kan deze workshop ook als duo volgen met jouw vriend(in) of zoon/dochter. Dan beleef je samen ook een fijne namiddag/avond en kan je de kleuren mooi op elkaar afstemmen.