Bio

BIO

Mijn passie is dingen maken. Alles wat ik zie en mooi vind, wil ik graag zelf maken. Alles wat ik maak wil ik  gebruiken. Ik omring mij graag met dingen waar ik tijd en moeite heb moeten voor doen, die uniek en persoonlijk zijn, die mijn eigen creatie en zeker niet altijd perfect moeten zijn... die een zieltje hebben EN die hierdoor zeer waardevol aanvoelen. 


Na verschillende reizen bij onze buurlanden waar ik op craftfestivals fijne workshops volgde, bleef ik bij terugkomst in België vaak op mijn honger zitten.   Er zijn bij ons de voorbij 100 jaar zeer veel crafts verloren gegaan.  Dit in tegenstelling tot onze buurlanden waar ze vaak in kleine community's of via informele circuits zijn blijven bestaan.  Maar ook crafts uit andere culturen of uit het verleden brengen mij 1000 ideeën en tonnen vol inspiratie en zin om te creëren.


Ik geloof dat wij in  onze opvoeding en groei als mens een heel belangrijk stukje zijn verloren.  School of Slojd betekent voor mij de droom om  mensen opnieuw in contact te brengen met verschillende materialen, tools en techieken.  Om dit als middel te gebruiken om mensen te laten groeien en verstillen, maar ook om even te kunnen ontsnappen. Om mensen terug meer naar buiten te krijgen en buiten ook een beetje binnen, in onze huiskamer.Het brengt ons dichter bij de natuur, maar ook terug dichter bij ons MENS zijn.


Lynn Dedeyne