Scandinavisch breien

Scandinavisch Breien

Breien is in Noorwegen een must.  Er is geen ontkomen aan, bijna alle vrouwen doen het er, van jong tot oud....maar ze doen het er helemaal anders dan bij ons: ze breien in het rond met de continentale rechtse steek.


Een eigen handgemaakte trui is duurzaam, gaat levenslang mee en is warm en gezellig wanneer je naar buiten trekt voor een wandeling of graag in het bos verblijft. 


In deze workshop kan jij kiezen tussen drie verschillende patronen van LINKA NEUMANN of HELI NIKULA (villa hullu).  Je bepaalt jouw eigen kleurencombinatie en wij bestellen voor jou de gekozen wol vóór de start van de eerste workshop.  


Gedurende de 5 sessies werken we samen aan de verschillende stappen in het proces.  Tussentijds ga je thuis aan de slag om de trui verder in het rond te breien, maar de moeilijke stappen doen we samen. Wij kiezen er bewust voor om de data te spreiden om zo voldoende tijd hiervoor te voorzien.


les 1: romp opstartsteek + boord in jersey + rondbreien romp rechtse steek

les 2: mouwen opstartsteek + boord in jersey + rondbreien mouwen rechtse steek

les 3: romp en mouwen aan één breien + starten pas breien met motief

les 4: pas en kraag

les 5: afwerking trui


info over de wol: Voor deze trui gebruiken we de kwaliteitsvolle wol van lopi, afhankelijk van jouw patroonkeuze wordt dit de  allafoslopi  of lettlopi.  De wol en garens van lopi worden al 120 jaar geproduceerd door ijslande schaaphouders.   Dit is een zeer pure natuurlijke wol met bijzondere eigenschappen. De buitenste vezels zijn lang, stevig, glanzend en waterdicht. De binnenste vezels zijn zacht, fijn en buitengewoon isolerend. De zorg voor het milieu voert in het hele proces van het scheren van de vrijlopende schapen tot het wassen en kleuren en spinnen van de wol de boventoon.


Prijs: 235 euro  (wol twv 85-95 euro, gebruik rondbreinaalden, patroon)

Duur: dinsdag 19/12, donderdag 4 januari, dinsdag 16/01, 30/01 en 13/02

Locatie: De Huyskamer, Torhoutse Steenweg 191, Sint-Andries


We zorgen voor koffie, thee en cookies. Andere dranken kunnen aangekocht worden ter plaatse.


Inschrijven kan via het contactformulier.


Eénmaal je ingeschreven bent, neem ik contact op met jou om het patroon en kleuren te bespreken, kiezen en daarna te bestellen.